Reizen met kinderen

Als jonge mama of papa wordt alles anders. Ook op vakantie.

De eerste jaren moet je rekening houden met dutjes en voedingen.
Wat later ben je maar beter gewapend tegen een salvo van ik-verveel-mij’s.
Gelukkig zijn er hopen vakantieformules die jong en oud betoveren.
Hieronder doe je voldoende inspiratie op voor de komende jaren.
Vaste waarden

Er zijn natuurlijk enkele klassiekers onder de gezinsvakanties. Denk maar even terug aan je eigen kindertijd. Je herinnert je minstens één van deze 3 vakantieverblijven:​

OP EEN CAMPING lonkt het avontuur in een veilige, begrensde omgeving. Kinderen verkennen op eigen houtje het domein, ze maken in een mum van tijd nieuwe vriendjes, en vaak biedt het zwembad voldoende vertier om een hele zomer te vullen

IN EEN VAKANTIEHUIS gun je jezelf wat meer comfort, terwijl je de prijs drukt door zelf te koken. Bovendien zijn honden vaak welkom in vakantiehuizen. Zo hoeven baasje(s) en trouwe viervoeter elkaar geen dag te missen.

Een all-inclusive hotel maakt reizen met kinderen helemaal gemakkelijk. Overdag is er animatie voor je kroost, terwijl jij zont en leest. ’s Avonds smullen je kinderen altijd van lekker eten dankzij het veelzijdige buffet, en jij drinkt dat extra aperitiefje zonder stil te staan bij de prijs.
Elk type reis op kindermaat

Een reisdag met kinderen ziet er anders uit dan eentje zonder kinderen. Maar dat betekent niet dat je favoriete reisformule geen optie meer is. We helpen je graag om elke soort vakantie te combineren met lachende kindergezichtjes. Enkele mogelijkheden:

In heel wat landen werkten we een rondreis op kinder(schoen)maat uit. Zo zie en beleef je elke dag nieuwe dingen, terwijl je oogappels voor je uit huppelen in plaats van achter je aan te slenteren. Vraag ons naar de mogelijkheden in onder andere Ierland, Marokko en Sri Lanka.

Een cruiseschip is eigenlijk een drijvend all-in hotel. Inclusief speelkamers, animatoren, zwembaden en cocktailbars. Bovendien meer je aan bij heel wat prachtige bestemmingen, zonder de vervelende autoritten die daar vanuit een hotel aan voorafgaan.

Ook een citytrip is vaak een schot in de roos. Oudere kinderen vinden in elke grote stad wel iets dat hen fascineert. Met kleintjes is het slim kiezen. Vlieg bijvoorbeeld naar Rome met zijn fonteinen, gladiatoren en gelati (ijsjes). Of neem de trein naar Londen voor betoverende musicals en levensechte dino’s in het Natural History Museum.

Nog iets anders proberen? Vraag je ouders om óók hun koffers te pakken en vertrek op multigeneratievakantie!

Vertel ons over jouw vakantievoorkeuren en over het karakter van je kinderen.
Dan zoeken wij een reuzereis voor je hele gezin.

Tot binnenkort

#walterenco